Docent Aikido: Tom Verhoeven

 

Tom Verhoeven studeerde filosofie aan de universiteit van Amsterdam en verdiepte zich daarnaast in Zen Boeddhisme en Shinto. Hij bekwaamt zich al meer dan dertig jaar in Budo (krijgskunst) en beoefende ondermeer Shorinji Kempo bij Hiromi Tojo sensei, Shindo Muso Ryu Jodo (stoktechnieken) en T'ai chi chuan. Hij kreeg les in Aikido van vooraanstaande Japanse leraren als Tamura Sensei, Sugano Sensei, Asai Sensei en Yamada Sensei. Volgde ook lessen van Kanetsuka Sensei in Londen en stages van o.a. Ichimura Sensei en Noro Sensei (Ki no michi). Nam in Engeland deel aan de Aikido-leraaropleiding.
Werkte mee aan de ontwikkeling van de NCS Aikido lerarenopleiding en is gediplomeerd Aikidoleraar.

Tom Verhoeven is reeds sinds 1985 actief als leraar Aikido. Hij legt zich toe op een traditionele benadering van Aikido, waarbij naast training ook de filosofische aspecten van Budo een belangrijke plaats in nemen. Tom Verhoeven gaf in Amsterdam jarenlang les in studio voor moderne dans Perron 2, was verbonden aan theaterstudio Rozenpracht en gaf les in Aiki-jo in theaterstudio Bewth. Hij geeft momenteel ondermeer les in Aikido bij Aikido vereniging Shi Zen Ryu te Leiden.

Hij is auteur van tal van artikelen over Aikido en Budo principes, voor een groot deel gepubliceerd in het tijdschrift van Aikido vereniging Shi Zen Ryu, de Aikido Nyumon.

 
 
 

E-MAIL ONS