Aikido Vereniging Shi Zen Ryu

 

De website is vernieuwd >>

Eind jaren tachtig begon een klein groepje aikidoka in Leiden zich o.l.v. Tom Verhoeven intensief met de beoefening van Aikido bezig te houden. Dit leidde in december 1990 tot de formele oprichting van Aikido Vereniging Shi Zen Ryu. Sindsdien heeft Shi Zen Ryu zich ontwikkeld tot een vereniging van aikidoka die zich met enthousiasme en veel inzet verdiepen in alle aspecten van Aikido. Inmiddels is Shi Zen Ryu gegroeid tot een van de grotere Aikido-verenigingen van Nederland.

Aikido Vereniging Shi Zen Ryu is een onafhankelijke organisatie die zich toelegt op het beoefenen van het oorspronkelijke Aikido dat hier en daar naar de grondlegger "Ueshiba Aikido" genoemd wordt, maar meer bekendheid heeft gekregen als "Aikikai Aikido" naar het hoofdkwartier van Aikido in Tokyo, Japan, de Aikikai Aikido So Hombu Dojo.
Kenmerkend voor het bij Shi Zen Ryu beoefende Aikido is o.m. de geweldloze benadering van het beoefenen van krijgskunst, de ruime circulaire bewegingen die Aikido zo'n esthetisch karakter geven, de nauwkeurige bestudering van de technieken en principes die Aikido o.m. tot een effectieve zelfverdedigingsmethode maken en de aandacht die er ook besteed wordt aan de filosofische en spirituele aspecten van Budo (krijgskunst).

Er wordt getraind in een ruime gymzaal aan de Molensteeg in het centrum van Leiden. De vereniging beschikt over ruim tweehonderd m² tatami (matten) en een eigen bibliotheek, publiceert het tijdschrift de Aikido Nyumon en organiseert regelmatig themaweken, workshops en introductiecursussen Aikido en T'ai chi chuan.

In de zomer is er een shochu geiko en 's winters wordt er een kan geiko gegeven.
Elk najaar wordt er een intensieve weekend training gegeven.
Het jaar begint steevast met een feestelijke kagami biraki.

De lessen worden gegeven door Tom Verhoeven.

Aikido vereniging Shi Zen Ryu verzorgt ook lessen Aikido voor kinderen. De lessen worden gegeven door Kim Fok (gediplomeerd Aikido lerares, nidan, renshi).

Lidmaatschap
Lid worden van Aikido Vereniging Shi Zen Ryu kan op ieder gewenst moment.
Het lidmaatschap heeft een looptijd van tenminste een jaar, met een opzegtermijn van 3 maanden.
Leden kunnen onbeperkt deelnemen aan alle lessen (vijf lesavonden) en aan de maandelijkse extra zondagmiddagtraining. Ook ontvangen zij de Aikido Nyumon, het ledenbericht en krijgen korting op de cursussen die Shi Zen Ryu organiseert. Het gehele jaar door worden er lessen voor beginners gegeven. Men kan dus op elk gewenst moment met de oefening van Aikido beginnen.
Aanmelden kan vóór aanvang van de eerste les op de lesavonden, of bij een van de contactpersonen.

 

Shi Zen Ryu postadres
Aikido vereniging Shi Zen Ryu,
Postbus 52,
2300 AB Leiden

Telefoon:

06 5084 5983

Dojo:
Gymzaal Molensteeg tussen nrs 13a en 15
(zijstraat van de Doezastraat), Leiden.

Aikido-folder

Klik op de afbeelding voor een download van onze folder

Wie is wie bij Shi Zen Ryu?

Tom Verhoeven sensei

Dojo cho, Verenigingsmanager, docent Aikido

Wouter Wilschut

Voorzitter

Harry v.d. Horst

Secretaris

Edwin ten Brink

-

Penningmeester

Barbara Scheltus

-

Publiciteit

 
 
 

E-MAIL ONS